piwo kraftowePiwa kraftowe

Piwa kraftowe, zwane także piwami rzemieślniczymi, to specjalne rodzaje piwa wytwarzane przez małe, lokalne browary. Mała skala produkcji powoduje większą możliwość zadbania o jakość piwa i jego oryginalność niż mogą to zaoferować duże koncerny piwowarskie. Piwa rzemieślnicze wytwarzane są według tradycyjnych metod warzenia, na bazie lokalnych, wysokiej jakości, naturalnych składników. Tradycyjne piwowarstwo spotyka się tu często z chęcią tworzenia piw eksperymentalnych, jako że producenci nie boją się również innowacyjnego podejścia do warzenia piwa i pokazania swej kreatywności. Dzięki temu podejściu piwa kraftowe zyskały nową, nietypową paletę smaków, aromatów i stylów, co umożliwiło przyciągnięcie osób poszukujących wyjątkowych alkoholi.

Specjalizujemy się w polskich piwach rzemieślniczych, choć nasza oferta obejmuje także piwa zagraniczne. Piwa kraftowe występują w dziesiątkach odmian są to m.in. piwa owocowe, kwaśne, imperialne, portery, stouty czy piwa pszeniczne. Wielkość tej oferty i ciekawe, autorskie kompozycje sprawiły, że w ostatnich latach piwa kraftowe nie wychodzą z mody. Są też symbolem lokalności, przyciągają koneserów piwa, którzy chcą wspierać małe przedsiębiorstwa i promować zrównoważony rozwój lokalnej gospodarki, a także doceniają staranne podejście do produkcji.

W naszym asortymencie znajdują się produkty marek